Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХІV Український муніципальний форум

Дата: 20.06.2018 16:53
Кількість переглядів: 1322

Фото без опису

В Києві пройшов ХІV Український муніципальний форум, в якому взяв участь Шаргородський міський голова І.М. Винокур. На Форум зібралося майже 400 учасників: голови громад-членів АМУ та представники органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники парламенту, уряду, проектів міжнародної технічної допомоги, експертного середовища та партнерів Асоціації з Норвегії, Канади та Литви.

Форум організований Асоціацією міст України.

Серед почесних спікерів XIV Українського муніципального форуму — Президент України Петро Порошенко, прем`єр-міністер України Володимир Гройсман, голова Асоціації міст України, міський голова Києва Віталій Кличко та Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Основа мета XIV Українського муніципального форуму — вирішення актуальних проблем та завдань місцевого розвитку. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України (АМУ) щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

Відкрив захід Голова АМУ, мер Києва Віталій Кличко, зазначивши, що необхідно невідкладно внести до Конституції України зміни, які забезпечать незворотність процесу децентралізації та її досягнень. Більше інформації доступно за посиланням  - http://auc.org.ua/novyna/klychko-neobhidno-nevidkladno-vnesty-do-konstytuciyi-zminy-yaki-zabezpechat-nezvorotnist.

У Форумі Асоціації міст України взяв участь Президент України П. Порошенко наголосив, що фінансові можливості громад значно розширилися в результаті проведення децентралізації і закликав до їх ефективного використання на місцях також зазначив, що децентралізація є однією з найрезультативніших реформ з тих, що були проведені в країні останнім часом. «Децентралізація – це є моє дітище, і я наполегливо працюватиму над цим проектом рівно стільки, скільки мені відміряє бути при владі український народ»,  - сказав Президент під час виступу на XIV Українському муніципальному форумі.

Більше інформації доступно за посиланням - http://auc.org.ua/novyna/prezydent-decentralizaciya-odna-z-nayefektyvnishyh-reform-v-derzhavi 

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора