Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» в дитсадку №1 м. Шаргород

Дата: 22.11.2017 09:41
Кількість переглядів: 16606

З метою посилення профілактики дорожньо-транспортного травматизму серед дітей у Шаргородському ДНЗ №1 було :

  • проведено батьківські збори з питань безпечної поведінки дітей на дорогах; особливості перевезення неповнолітніх автотранспортом
  • проведено заняття на теми безпечної поведінки дітей на дорозі
  • забезпечено проведення заходів на тему дотримання правил дорожнього руху за участю інспекторів ДАІ та батьків
  • оновлено інформаційні стенди з Правил дорожнього руху
  • організовано виставку робіт з природного та покидькового матеріалу на тему: «Безпека дорожнього руху – це життя»
  •  організовано виставку дитячих робіт для вихованців ДНЗ на тему: «Дитинству – безпечні дороги» організовано та проведено масово-пізнавальні заходи з вивчення Правил дорожнього руху для дошкільнят, (конкурси, розваги, тематичні театралізовані заняття)
  • узагальнено звітні матеріали ДНЗ та видано наказ за підсумками проведення Тижня безпеки дорожнього руху

Вихователі кожної групи розробили план проведення заходів на весь календарний тиждень. В планах передбачені різноманітні форми та методи роботи з вихованцями та їх батьками щодо попередження травмування та загибелі дітей у дорожньо-транспортних пригодах.

Тематика і об’єми інформаційного навантаження на дітей підібрана з урахуванням вікових особливостей  дітей.

 Протягом Тижня вихователі щоденно проводили різні заходи, а саме:

- заняття:«В гостях у світлофора» (мол.гр.№2, Тарасова Н.Й.), «Увага всім- діти на дорозі!» (гр. раннього віку, Мукомел Л.М.), «Мій друг – Світлофор» (ст. гр.№3, Струк В.Р.), «Подружись зі Світлофором» (мол.гр.№2, Марущак Л.В.), «Вулиця і транспорт» (сер.гр. №1, Маркевич К.І.), «Дорожня азбука малятам» (сер.гр.№1, Бобляк В.Р.)

- бесіди:«Мій друг – світлофор», «Де і як проходити вулицю» -  у ясельній та молодших групах;«Ми мандрівники», «Підкажи Незнайку ти, як дорогу перейти», «Як ми їхали у потязі»,«Я йду до дитячого садка» - у середніх та старших  групах.

- розваги: «Школа пішохідних наук», «Дорога не для забав», «Маша і Ведмідь знайомляться з Правилами дорожнього руху»

- розгляд:картин серії «Безпека дорожнього руху», ілюстрацій  в книзі В.Грицько «Безпека дітей», плакатів «Безпека на дорозі».

- спостереження: за транспортом  з території закладу.

- знайомство: зі світлофором, з дорожньою розміткою "зебра";

- дидактичні ігри: «Дві машинки»« Червоний, жовтий, зелений» (ясельна і молодші гр.),

   «Який це знак?» «Де транспорт, а де – ні», «Відгадай за описом» (середні і  старші групи)

- рухливі  ігри: «Кольорові автомобілі»,«Ми по вулиці підем», «Горобчики і автомобілі», «Потяг», «Перегони», «Знайди свій знак».

- сюжетно-рольові ігри: «Автомістечко», «Перехрестя», «Переведи маля через дорогу» - для старших груп

 - конкурс спільних виробів з природного матеріалу дітей і батьків «Безпека дорожнього руху – це життя»;

- читання художніх творів:В.Кожевникова «Пішоходові - малюку», Л.Яковенко «Ми граємо», твору О.Шуваєвої «Будь уважним на дорозі», М.Познанської «Світлофор», С.Маршака «Світлофор», Н.Забіли «Путями – дорогами»:

- робота з батьками: анкетування, консультації для батьків, індивідуальні бесіди з батьками  про домашнє виховання  дітей щодо дотримання правил дорожнього руху.   Тощо.

- оформлення куточків, папок-пересувок;

- моделювання небезпечних дорожніх ситуацій:«Червоне світло застало посеред дороги»,«Дівчинка Аня сіла на велосипед і поїхала по дорозі», «Незнайко заблукав».

У рамках Тижня у кожній групі оформлялися куточки-виставки, книжки-ширми тощо  на тематику з профілактики нещасних випадків з дітьми на дорозі, і вся ця наочність використовувалася  при проведенні Тижня безпеки дорожнього руху.

Серйозна увага у дошкільному закладі  приділяється роботі з батьками. Так з батьками проводилося анкетування, бесіди-інформації про профілактику загибелі дітей на дорозі, про форми роботи батьків з дітьми у побуті з питань прищеплення дітям розуміння бережливого відношення до свого здоров'я.

 Підсумком Тижня безпеки Дорожнього руху на тему:«Коли вирушаєш у путь - завжди обережним будь!» став конкурс  робіт з природного матеріалу серед вихованців і їх батьків на тему: «Твій друг – безпечний рух!»

           Як висновок слід відзначити, що Тиждень знань Правил дорожнього руху пройшов на належному змістовному та методичному рівні.

З додатковими матеріалами та планом проведення Тижня безпеки дорожнього руху в ДНЗ №1 можна ознайомитись за посиланням : 

Матеріали(натисніть тут)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора