Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міський голова Ігор Виноку прозвітував перед громадою міста про роботу у 2017 році

Дата: 21.12.2017 17:07
Кількість переглядів: 945

Фото без опису

Тези звітної доповіді Шаргородського міського голови.

  21 грудня 2017 року о 14-30 на території O.L.KAR - Агрозоовет – сервіс, в одному із приміщень цехів, відбувся звіт Шаргородського міського голови Ігоря Винокура про свою роботу, роботу міської ради та її виконавчих органів за 2017 рік, що відповідає пункту 7 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (міський голова звітує раз на рік перед територіальною громадою міста).

     Міський голова Ігор Винокур повідомив, що у звітному періоді проведено 21 пленарне засідання сесій міської ради, 13 засідань виконавчого комітету, видано 64 розпорядження міського голови по основній діяльності.

  За звітний період до виконавчого комітету міської ради надійшло 132  заяви від мешканців територіальної громади міста, 27 запитів на отримання публічної інформації. Видано 3615 довідок на усні звернення громадян.

   На усному прийомі в міського голови, його заступника та секретаря міської ради побувало 357 громадян.

   Відповідно статистичних даних до виконавчого комітету міської ради звернувся 31 пенсіонер, 6  багатодітних родин, два  учасника АТО, одна мати, син якої перебуває в АТО. На протязі звітного періоду надійшло 5 колективних звернень, в яких порушувалися питання про стан вуличного покриття, неправомірні дії сусідів, житлові питання мешканців гуртожитку.

     Основні питання, що порушуються громадянами у зверненнях є:

  • питання житлової політики;
  • питання роботи комунального господарства міста;
  • 69  звернень надійшло від найменш захищених верств населення міста з проханням виділення матеріальної допомоги в зв’язку з важким матеріальним станом, на лікування, поховання,  які в свою чергу повністю задоволені, 
  • питання щодо надання допомоги на опалення будинку (дрова від прорізки дерев),
  • питання щодо вирішення спірних земельних відносин та інші.

 

    Від жителів міста через органи влади вищого рівня до виконкому міської ради за звітний період надійшло 3 звернення. Питання підняті в зверненнях стосувались вуличної торгівлі продуктами харчування та приватизації квартир в гуртожитку.

     В звітній доповіді міський голова зупинився на питанні бюджету, за рахунок якого фінансується робота дитячих садків та комунального підприємства  міста.  Зокрема зазначено, що у дитячих дошкільних закладах міста повністю замінено м’який інвентар (матраци, ковдри, подушки, білизну, тощо), проведено капітальні ремонти, в тому числі повністю відремонтовано каналізації та системи опалення, водопостачання і водовідведення.

     Зазначено, що в даний час закінчується розробка проектно-кошторисної документації по ДНЗ №3 на добудову дитсадка, що збільшить його площу практично вдвічі. Проведено вибірковий капітальний ремонт корпусу №2 при ДНЗ №1 в м. Шаргород по вул. Героїв Крут, 10. У 2017 році дитячий садок взяв участь у 14 обласному конкурсі розвитку громад, за результатами якого в дитячому садочку було встановлено енергозберігаючі вікна та двері, а також  забезпечено умови для дітей з обмеженими фізичними можливостями (таких закладів в області ще немає, не враховуючи місто Вінницю).

     Особлива увага була приділена освітленню вулиць, ямковому та капітальному ремонту доріг, збору побутових відходів та роботи КП «Комунсервіс» в цьому напрямку. Зокрема, з метою реалізації проведення природоохоронних заходів та охорони навколишнього природного середовища завершується робота по облаштуванню 8 майданчиків для роздільного збору побутових відходів.

      Проведено капітальний ремонт ділянки дороги (від пожежно-рятувальної частини до ДНЗ №2) по вул. Ватутіна відповідно до Державних стандартів та ямкові ремонти на вразливих ділянках доріг міста.

        Міський голова відповів на ряд поставлених питань.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора